Volg ons Instagram, Linkedin Bel of mail 0184 413 428, hallo@fourdesign.nl

Responsible disclosure

Bij Fourdesign vinden wij de veiligheid van onze systemen erg belangrijk. Ondanks onze zorg voor de beveiliging van onze systemen kan het voorkomen dat er toch een zwakke plek is.

Zwakke plekken kunnen op twee manieren worden ontdekt: u loopt ergens per ongeluk tegenaan bij normaal gebruik van een digitale omgeving, of u doet expliciet uw best om een zwakke plek te vinden.

Ons responsible disclosure-beleid is geen uitnodiging om onze systemen uitgebreid actief te scannen op zwakke plekken. Wij monitoren onze systemen zelf. Hierdoor is de kans groot dat een scan wordt opgepikt en dat wij hier onderzoek naar doen en er mogelijk onnodige kosten worden gemaakt.

Wij vragen u:

 • Uw bevindingen zo snel mogelijk te mailen naar security@fourdesign.nl
 • Misbruik de zwakheid niet door bijvoorbeeld het downloaden, veranderen of verwijderen van gegevens. Wij nemen uw melding altijd serieus en gaan elk vermoeden van een kwetsbaarheid uitzoeken, ook zonder ‘bewijs’.
 • Deel het probleem niet met anderen totdat het is opgelost.
 • Maak geen gebruik van aanvallen op fysieke beveiliging, van social engineering of hacking tools, zoals vulnerability scanners.
 • Geef ons voldoende informatie om het probleem te reproduceren, zodat wij het zo snel mogelijk kunnen oplossen. Meestal is het IP-adres of de URL van het getroffen systeem en een omschrijving van de kwetsbaarheid voldoende, maar bij complexere kwetsbaarheden kan meer nodig zijn.
   

Wat wij beloven:

 • Wij reageren binnen vijf werkdagen op uw melding met onze beoordeling van de melding en een verwachte datum voor een oplossing.
 • Wij lossen het beveiligingsprobleem zo snel mogelijk op, maar uiterlijk binnen 30 dagen. Samen met u zullen we bepalen of en hoe over het gemelde probleem wordt bericht. 
 • Wij behandelen uw melding vertrouwelijk en zullen uw persoonlijke gegevens niet zonder uw toestemming met derden delen. Een uitzondering hierop is politie en justitie, in geval van aangifte of indien gegevens worden opgeëist.
 • Wij houden u op de hoogte van de voortgang van het oplossen van het probleem.
 • Het is helaas niet mogelijk bij voorbaat juridische stappen tegen u uit te sluiten. We willen elke situatie apart kunnen afwegen. We achten ons zelf moreel verplicht om aangifte te doen op moment dat we het vermoeden hebben dat de zwakheid of gegevens misbruikt worden, of dat u kennis over de zwakheid met anderen heeft gedeeld.
   

Wij streven er naar om alle problemen zo snel mogelijk op te lossen, alle betrokken partijen op de hoogte te houden en wij worden graag betrokken bij een eventuele publicatie over het probleem, nadat het is opgelost.

Deze Responsible Disclosure is gebaseerd op de tekst van Floor Terra, gepubliceerd onder een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 licentie.